KAportal Besplatne edukacije za poduzetnike iz ruralnih područja - prijavite se! | Karlovački informativni web portal

Besplatne edukacije za poduzetnike iz ruralnih područja – prijavite se!

Potrebna Vam je pomoć pri otvaranju vlastitog poslovanja? Želite naučiti kako nastupati na poslovnim sastancima, sajmovima? Ne znate kako plasirati i uspješno prodati svoj proizvod na novom tržištu? Želite pokrenuti biznis no nemate poslovni prostor za sastanke sa klijentima? Potrebno Vam je mentorstvo za rješavanje poslovnih problema, razgovor s drugim poduzetnicima koji prolaze slične poteškoće?

Ukoliko Vam je odgovor na bilo koje od ovih pitanja potvrdan prijavite se na sudjelovanje u Projektu Akademija Poduzetništva Ogulin, jer za sticanje novih znanja i vještina više ne morate ići u Zagreb, Karlovac ili Rijeku, sve potrebno možete besplatno dobiti u gradu Ogulinu!

U  rujnu 2018. godine započelo je provođenje projekta Akademija Poduzetništva Ogulin – APO a za koji je odobreno sufinanciranje od strane EU Fondova. Projekt provodi poduzeće PL EUROPA d.o.o., vlasnik poduzetničkog inkubatora INFORIN u Lodzi, u Poljskoj, u partnerstvu s Gradom Ogulinom.

 • Na području cijele Karlovačke županije djeluje 2.027 poduzetnika. Grad Ogulin drugi je grad u županiji, iza Karlovca, po brojnosti poduzetnika 181 poduzetnika koji godišnje ostvaruju 584,3 milijuna kuna prihoda i zapošljavaju 1.349 radnika.

  No, zbog centralizacije institucija u velikim gradovima, ponajviše u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu, te zbog visokih cijena edukacija poduzetnici grada Ogulina u nepovoljnom su položaju u odnosu na poduzetnike drugih gradova, teže dolaze do informacija i potrebnih usluga za razvoj svojih poslova.

  Upravo iz navedenih razloga kreće projekt “Akademija Poduzetništva Ogulin – APO” kako bismo svim privrednicima ogulinskoga kraja pružili besplatne potpore za osnivanje vlastitih poduzeća, te za rast i razvoj postojećih privrednika.

  Projekt će se sastojati od 3 elementa:

  – Organiziranje sedam besplatnih stručnih edukacija na području Ogulina

  – Organizacija besplatnih mentorstva za poduzetnike i osobe koje to žele postati

  – Besplatni pristup opremljenim radnom prostoru za razvoj poslovanja.

  Besplatne stručne radionice voditi će priznati i uspješni poduzetnici iz različitih grana gospodarstva. Polaznici Akademije educirati će se o trgovačkom i radnom pravu za mala i srednja poduzeća, računovodstvu i financijama, savjetovati će se o porezima, menadžmentu prodaje, razvijati će svoje poduzetničke vještine unapređenjem pregovaračkih, prezentacijskih i prodajnih vještina, kako doći do bespovratnih sredstava i kako implementirati inovativne alate u promociji poduzeća.

  Osim navedenih edukacija svi predavači će ujedno biti i mentori koji će pružati savjete privrednicima ‘jedan na jedan’ i kroz provedbu projekta polaznike osposobiti da postanu što konkurentniji i inovativniji u svojem poslovanju. Privrednicima grada Ogulina kroz projekt će se također omogućiti pristup opremljenim poslovnom prostoru (coworking) na adresi Nazorova 9, u uredskom prostoru “Ćošak” koji će moći besplatno koristiti.

  Projekt će se provesti s ciljem jačanja konkurentnosti i unapređenja poslovanja malih i srednjih poduzeća grada Ogulina kroz pružanje poduzetničkih potpornih usluga edukacija, mentorstva i coworking prostora u kojem će privrednici moći sklapati nova poslovna poznanstva i suradnje.

  Za sve zainteresirane privrednike izrađen je newsletter koji sadrži sve informacije o projektu i novostima iz svijeta poduzetništva. Cjelokupni sadržaj istoga biti će prilagođen specifičnim potrebama privrednika sa ruralnom područja grada Ogulina.

  Edukacije započinju 25. i 26.10.2018. godine s predavanjem na temu „Osnove trgovačkog i radnog prava za poduzetnike, obrtnike i OPG-ove“. Edukacije će se odvijati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu s početkom u 16:00 sati. Dok će se individualno savjetovanje odvijati u subotu 27.10.2018. godine od 9.00 satu uredskom prostoru Ćošak u Ogulinu.

  Edukaciju i savjetovanje voditi će odvjetnik Marko Gašević dipl. iur. prava, koji je stručnjak s područja trgovačkog prava te zakonskih pitanja s područja vođenja poduzeća u Hrvatskoj.

  Sljedeće tematske cjeline su:

  1. Razvoj poduzetničkih vještina –  pregovaračke vještine, prezentacijske vještine i  upravljanje ljudskim resursima.

  2. Računovodstvo i porezno savjetovanje.

  3. Prodaja.

  4. Inovativni alati u promociji poduzeća.

  5. Bespovratna sredstva za razvoj poduzeća.

  6. Ekologija i održivo poduzetništvo.

  Naziv projekta:

  Akademija Poduzetništva Ogulin – APO

  Šifra poziva:

  KK.03.1.2.05

  Naziv poziva :

  Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)

  Naziv prijavitelja :

  PL EUROPA društvo s ograničenom odgovornošću za usluge i trgovinu

  Vrijednost projekta

  647.520,00

  Iznos bespovratnih sredstava :

  486.295,40 (85%)

  Sredstva prijavitelja ( PL EUROPA d.o.o.)

  161.224,60 (15%)

  Kontaktirajte nas slanjem maila na: akademija.poduzetništva@gmail.com

  Pozivom na br: 099/396-2889, prijavom na newsletter….

  PRATITE NAS NA FACEBOOKU.


  Sponzorirani članak