KAportal Bejzbolaši Olimpije 83 pobjedom 8:7 nad viceprvacima Austrije osvojili 2. Memorijalni međunarodni turnir "Dragutin Gales" | Karlovački informativni web portal

Bejzbolaši Olimpije 83 pobjedom 8:7 nad viceprvacima Austrije osvojili 2. Memorijalni međunarodni turnir “Dragutin Gales”

U vrlo uzbudljivom finalu bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 pobjedom 8:7 nad austrijskim viceprvakom Diving Ducksima iz Wiener Neustadta osvojili su naslov pobjednika 2. Memorijalnog međunarodnog turnira “Dragutin Gales”. U odličnom finalnom susretu Karlovčani su do sedme izmjene imali prilično uvjerljivo vodstvo 7:2, a tada je na mjestu bacača Horvatića zamijenio Splićanin Anić koji je od ove sezone pojačao redove Olimpije 83. No, nije se snašao i Austrijanci su odmah napunili baze i potom osvojili dva boda. Kratka stanka za konzultiranje s trenerom ipak je pomogla, iako ne posve – gosti su stigli do 7:6, ali Anić je ipak uspio zatvoriti izmjenu s vodstvom domaćih.

U osmoj izmjeni Karlovčani su povisili na 8:6 i imali uspješnu obranu, da bi u svom posljednjem napadu gosti smanjili na 8:7, a onda se na mjesto bacača vratio Horvatić i uspio dovesti utakmicu kraju.

Treće mjesto osvojila je momčad Beograda 96, koja je svladala Aviano Avengerse sa 12:10, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Slobodan Gales, koji je primio nagradu sponzora Vuk Gripza. Pehare najboljim momčadima predao je unuk Dragutina Galesa, Jan.

Sljedećeg vikenda počinje i službeni dio nove baseball sezone, i to utakmicama domaćeg prvenstva. Karlovačke bejzbolaše očekuju dva gostovanja – u subotu kod zagrebačke Medvednice, a u nedjelju kod varaždinske Vindije. Srednjoeuropska Interliga kreće 1. travnja, a prvi vikend bejzbolaši Olimpije 83 također će provesti na gostovanju – kod Beograda 96. Prve domaće susrete odigrat će 8. i 9. travnja protiv slovačke momčadi Angels Trnava.

KAŠonline

  • Odgovori