KAportal Baseball: Nizozemci očekivano prejaki, mladi Hrvati u četvrtfinalu u petak igraju protiv Španjolske | Karlovački informativni web portal

Baseball: Nizozemci očekivano prejaki, mladi Hrvati u četvrtfinalu u petak igraju protiv Španjolske

Nakon što su pobjedama nad Rusijom i Bjelorusijom osigurali zaista lijep uspjeh i plasman u četvrtfinale Europskog baseball prvenstva U23, mladi hrvatski bejzbolaši danas su u posljednjem ogledu skupine odmjerili snage s najjačom europskom selekcijom – Nizozemskom. Prema očekivanjima, Nizozemci su došli do lake pobjede, a bilo je tu i dodatnog kalkuliranja, jer nije bilo potrebno na ovakvoj utakmici istrošiti bacače, posebno one najbolje koji će bolje doći u narednim ogledima.

Hrvatska je odlično počela i u prvoj izmjeni povela sa 2:0, i to udarcem jednog od dvojice karlovačkih reprezentativaca, Horvatića, koji je do domaće baze doveo Splićanina Tomića i drugog Karlovčanina u ekipi, Gojkovića. Brzinski je odrađena i prva obrana, no već u drugoj izmjeni Nizozemci su pokazali da su ipak prejaki. Poveli su sa 6:2, a Hrvatska je u svom trećem napadu imala posljednji bljesak i smanjila na 6:3, opet na karlovački udarac kojim je Gojković do boda doveo Tomića. No, već u toj trećoj izmjeni Nizozemska je otišla na 9:3, do kraja susreta i na visokih 18:3.

Četvrtak je slobodan dan, a u petak u četvrtfinalu Hrvatska igra protiv Španjolske. Španjolci su u prve tri utakmice pokazali da imaju iznimno dobre pitchere i jaku obranu, napad je bio nešto manje učinkovit, ali i više nego dovoljno za 5:1 protiv Poljske, 3:0 protiv Austrije te 4:1 protiv Velike Britanije. U drugom četvrtfinalu Nizozemska igra protiv Velike Britanije, a preostala dva para bit će poznata večeras nakon susreta Češke i Belgije. Pobjednik će na Francusku, a poraženi na Njemačku.

  • U borbu za plasman od 9. do 16. mjesta, pak, kreću Rusija, Bjelorusija, Poljska, Austrija, Slovačka, Gruzija, Litva i Ukrajina.

    KAŠonline

  • Odgovori