KAportal Baseball, kvalifikacije za EP: Hrvatska svladala Ukrajinu 10:8, preokret donio Gojković grand-slamom | Karlovački informativni web portal

Baseball, kvalifikacije za EP: Hrvatska svladala Ukrajinu 10:8, preokret donio Gojković grand-slamom

foto: Hrvatski baseball savez

Hrvatska reprezentacija do 23 godine ostvarila je i drugu pobjedu u Bratislavi na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo. Protiv Ukrajine su hrvatski bejzbolaši slavili sa 10:8 nakon dosta neuvjerljivog početka, no upravo su Karlovčani preokrenuli stvar. Antonio Horvatić ušao je u drugoj izmjeni na poziciju bacača budući je startni pitcher Fran Stančić Vidrač upao u veće probleme, no Horvatić je zaustavio Ukrajince na 2:0. Ipak, u narednim izmjenama ostvarili su hrvatski suparnici još dva boda i u petoj izmjeni vodili 4:0, a tada je preokret donio drugi Karlovčanin – Kruno Gojković, home runom na pune baze, odnosno grand-slamom za izjednačenje na 4:4.

Opet su poveli Ukrajinci sa 6:4, a potom je Splićanin Belin home runom za tri boda doveo Hrvatsku u vodstvo 7:6. U sedmoj izmjeni treći Karlovčanin Ivan Mitrović udarcem je otvorio hrvatski napad i potom stigao i do domaće baze za 8:6 i to je prelomilo susret. U pretposljednjem napadu Hrvatska je otišla na 10:6, a Ukrajinci su tek smanjili na 10:8.

Situacija u skupini sada je dosta ugodna za Hrvatsku, a sutra ujutro u 11 sati naši bejzbolaši igraju protiv Austrije i pobjedom bi već osigurali polufinale i prije posljednjeg ogleda protiv Švicarske koja također ima dvije pobjede u uvodna dva susreta.

  • KAŠonline

  • Odgovori