KAportal Baseball: Karlovčani u Splitu ostvarili željeni minum i ostali na čelu ljestvice, razveselio povratak Galesa! | Karlovački informativni web portal

Baseball: Karlovčani u Splitu ostvarili željeni minum i ostali na čelu ljestvice, razveselio povratak Galesa!

Praktički s rezervnom postavom otišli su bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 na dvostruko gostovanje u Splitu kod Nade – nakon odlaska Horvatića, Gojkovića i Karina u Japan, s ove utakmice izostali su i Sertić i Belić, a karlovačke planove definitivno je uzdrmala i dotukla ozljeda Amerikanca Mitcha Keima u trećoj izmjeni prvog susreta. Jasno je da je u takvim okolnostima glavni cilj bio ostvariti minimum, odnosno zadržati vodeće mjesto na čelu ljestvice srednjoeuropske Interlige.

Nakon prvog susreta nije bilo baš izgledno da će se to dogoditi, jer u subotu su Splićani slavili s visokih 13:1. No, u nedjelju su Karlovčani pružili zaista izvrsnu partiju, mogli su možda i do pobjede kojom bi definitivno riješili pitanje prvog mjesta, no u konačnici ipak uzevši u obzir sve okolnosti mogu i trebaju biti zadovoljni porazom 8:7, kojim imaju bolji međusobni koeficijent u odnosu na Splićane i ostaju na čelu ljestvice.

Kada je drugi susret u pitanju posebno je sve ljubitelje baseballa i sve u klubu razveselio povratak Slobodana Galesa na pitchersku poziciju. Najbolji hrvatski pitcher nije bacao gotovo pune dvije godine nakon zahtjevne operacije ruke, u Splitu se ponovno pojavio na mjestu bacača i odlično odradio jedan inning, bez ijednog dozvoljenog boda.

  • Na ljestvici sada Olimpija 83 vodi s omjerom 14-4, Nada je na 12-4, a u igri je i slovački Apollo s omjerom 13-5. Karlovčani su u najboljoj poziciji, jer ovise sami o sebi. Narednog vikenda dočekuju ljubljanske Zajčke i u slučaju obje pobjede (susreti se igrju u subotu u 15 i nedjelju u 11 sati) sigurno su prvi. U slučaju jednog ili oba poraza ovisit će o drugima. Nadu čekaju četiri gostovanja, ali kod lakših suparnika – White Angelsa iz Trnave i Beograda 96, dok Apollo također još ima samo dvije utakmice, i to kod White Angelsa.

    KAŠonline

  • Odgovori