KAportal Baseball: Hrvatska U23 uvjerljiva i protiv Švicaraca (15:2), odlučujući susret sutra protiv Rusije | Karlovački informativni web portal

Baseball: Hrvatska U23 uvjerljiva i protiv Švicaraca (15:2), odlučujući susret sutra protiv Rusije

foto: FB HBS

Hrvatski bejzbolaši do 23 godine još su jednom uvjerljivom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo U23 u baseballu. Protiv Švicarske bilo je uvjerljivih 15:2, a ova pobjeda važna je i zato jer su mladi hrvatski bejzbolaši u polufinalu izbjegli Veliku Britaniju koja zasad zastrašujuće izgleda.

Neizvjesnost u ogledu Hrvatske i Švicarske potrajala je do četvrte izmjene. Nakon prve tri rezultat je bio 0:0, a onda je uslijedio sjajan hrvatski napad u kojem je osvojeno čak sedam bodova i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Do kraja susreta nikakve neizvjesnosti nije bilo, mladi Hrvati još su dodatno povećali prednost.

Igrač utakmice bio je Splićanin Andrija Tomić sa četiri udarca u pet izlazaka na palicu, pri čemu je zaradio čak šest hrvatskih bodova. Od Karlovčana danas najučinkovitiji Mitrović s dva udarca i tri zarađena boda, Horvatić je udario home run, a Gojković danas bio nešto rezerviraniji nakon što je na prošlom susretu bio igrač utakmice.

  • Na EP će se plasirati dvije prvoplasirane momčadi pa je svakako dobro da je Hrvatska u polufinalu izbjegla Veliku Britaniju koja djeluje izuzetno jako – u skupini su Britanci svladali Srbiju 24:0, Poljsku 14:4, Rusiju 27:11 i tek protiv domaćina Slovačke imali malo više posla (bilo je 8:6). Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Rusije, u subotu u 12 sati.

    KAŠonline

  • Odgovori