KAportal Baseball: Hrvatska U23 pobjedom protiv Bjelorusije 12:2 otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo | Karlovački informativni web portal

Baseball: Hrvatska U23 pobjedom protiv Bjelorusije 12:2 otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo

U Bratislavi su počele kvalifikacije za Europsko prvenstvo u baseballu za igrače do 23 godine starosti. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju i tri Karlovčana (Kruno Gojković, Antonio Horvatić i Ivan Mitrović), a očekivanja su velika – nakon prilično lošeg reprezentativnog ljeta (očekivano posljednje mjesto U12 reprezentacije, razočaravajući debakl kadetske i solidan nastup seniora u SAD-u s ipak neočekivanim porazom u polufinalu od znatno niže rangirane Srbije) od U23 reprezentacije očekuje se jedno od prva dva mjesta te plasman na Europsko prvenstvo.

Turnir su otvorili odlično – lakom i uvjerljivom 12:2 pobjedom protiv Bjelorusije. Sve je bilo jasno već nakon prva dva inninga u kojima su Hrvati napravili 7:0 i do kraja susreta rutinski održavali pa i lagano povećavali prednost.

Antonio Horvatić bio je igrač utakmice uz Splićanina Andriju Tomića – obojica su u pet izlazaka na palicu imali četiri udarca. Obojica su udarili i home run (uz njih to je uspio i Zagrepčanin Stančić Vidrač), a Tomić je postigao i rijetko postignuće u baseballu “hitting for the cycle”, odnosno ostvario je udarce za jednu, dvije i tri baze te home run.

  • Gojković nije imao dan na palici, ali je započeo seriju hrvatskih bodova u prvom inningu i prvi došao do bjeloruske domaće baze. Ivan Mitrović u jednom je inningu uspješno odradio pitcherski posao.

    S Hrvatskom su u grupi još Švicarska, Austrija i Ukrajina. U drugom ogledu prvog kola Švicarska je svladala Austriju sa 8:7, dok su slobodni bili Ukrajinci, s kojima Hrvatska igra sljedeću utakmicu – u srijedu u 11 sati.

    U grupi A danas je Velika Britanija sa 24:0 svladala Srbiju, dok susret Rusije i Slovačke još traje, a slobodna je bila Poljska.

    Po dvije najbolje momčadi iz svake grupe odlaze u polufinale, a finalisti će izboriti pravo nastupa na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

    KAŠonline

  • Odgovori