KAportal Baseball: Gojković izdominirao Austrijance, Hrvatska sa 18:0 osigurala polufinale kvalifikacija za EP | Karlovački informativni web portal

Baseball: Gojković izdominirao Austrijance, Hrvatska sa 18:0 osigurala polufinale kvalifikacija za EP

Hrvatska baseball reprezentacija do 23 godine starosti kolo prije kraja razigravanja po skupinama osigurala je polufinale visokom pobjedom protiv selekcije Austrije od čak 18:0.

Austrijance je, može se slobodno reći, izdominirao Karlovčanin Krunoslav Gojković koji je igrao na poziciji pitchera i nije gostima dozvolio niti jednu pravu prigodu (tek na samom kraju, za posljednjeg udarača, zamijenio ga je još jedan Karlovčanin, Ivan Mitrović), a u napadu je kao prvi udarač na utakmici udario home run za hrvatsku vodstvo i početak inninga koji je završen sa 5:0 i već tada naznačio da Austrija neće imati šanse u ovom susretu.

Ukupno je Gojković u pet izlazaka na palicu svih pet puta došao do baze – tri puta udarcima, a dva puta na loše bačene lopte austrijskog pitchera. Kao bacač ostvario je 7 strike-outova i u 5.2 inninga dozvolio tek pet udaraca suparniku. Posljednjeg austrijskog udarača Mitrović je izbacio u dva pitcha.

  • Treći Karlovčanin Antonio Horvatić na ovoj je utakmici upisao dva udarca i još jednu osvojenu bazu nakon što je pogođen lopticom, a od ostalih hrvatskih reprezentativaca igrač utakmice uz Gojkovića bio je Splićanin Andrija Tomić s četiri udarca, a vrijedi spomenuti i home run danas vrlo dobrog Zagrepčanina Frana Stančića Vidrača.

    KAŠonline

  • Odgovori