KAportal U Bariloviću se s nestrpljenjem očekuju "minusi" - za snijeg nema problema, Općina iz Njemačke nabavila nove topove | Karlovački informativni web portal

U Bariloviću se s nestrpljenjem očekuju “minusi” – za snijeg nema problema, Općina iz Njemačke nabavila nove topove

Topovi za snijeg spremni, čekaju se “minusi”

Dok Karlovčani muku muče s klizalištem koje zbog temperatura previsokih za ovo doba godine nikako da proradi, u Bariloviću isto čekaju minuse, ali kako bi upogonili svoje topove za snijeg i napravili sanjkalište za djecu.

Načelnik Općine Dražen Peraković, inače veliki ljubitelj skijanja i zimskih radosti, još je prošle godine nabavio dva topa za zasnježivanje. Njih se u međuvremenu Općina riješila te su iz Njemačke stigli noviji i moderniji topovi.

– Čekamo minuse, sve je montirano i spremno. Nabavili smo nove topove, potpuno digitalizirane za razliku od starih koji su imali samo uključivanje i isključivanje, ovi imaju puno više opcija pa ćemo vjerojatno pozvati nekoga iz Zagreba, sa skijališta na Sljemenu da nam pokaže kako rade, rekao nam je Peraković.

Staza je također spremna, livada nedaleko centra mjesta je pokošena i zimske radosti, što se tiče Barilovića, mogu početi čim se živa u termometru spusti još za koji stupanj.

KAportal.hr

 

 

 

  • Odgovori