KAportal U Bariloviću se s nestrpljenjem očekuju "minusi" - za snijeg nema problema, Općina iz Njemačke nabavila nove topove | Karlovački informativni web portal

U Bariloviću se s nestrpljenjem očekuju “minusi” – za snijeg nema problema, Općina iz Njemačke nabavila nove topove

Topovi za snijeg spremni, čekaju se “minusi”

Dok Karlovčani muku muče s klizalištem koje zbog temperatura previsokih za ovo doba godine nikako da proradi, u Bariloviću isto čekaju minuse, ali kako bi upogonili svoje topove za snijeg i napravili sanjkalište za djecu.

Načelnik Općine Dražen Peraković, inače veliki ljubitelj skijanja i zimskih radosti, još je prošle godine nabavio dva topa za zasnježivanje. Njih se u međuvremenu Općina riješila te su iz Njemačke stigli noviji i moderniji topovi.

– Čekamo minuse, sve je montirano i spremno. Nabavili smo nove topove, potpuno digitalizirane za razliku od starih koji su imali samo uključivanje i isključivanje, ovi imaju puno više opcija pa ćemo vjerojatno pozvati nekoga iz Zagreba, sa skijališta na Sljemenu da nam pokaže kako rade, rekao nam je Peraković.

  • Staza je također spremna, livada nedaleko centra mjesta je pokošena i zimske radosti, što se tiče Barilovića, mogu početi čim se živa u termometru spusti još za koji stupanj.

    KAportal.hr

     

     

     

  • Odgovori