KAportal Badovinac pozvao Mandića da podnese ostavku, čak apelirao i na HDZ da pomognu i spase Karlovac od gradonačelnikovog "masakra" | Karlovački informativni web portal

Badovinac pozvao Mandića da podnese ostavku, čak apelirao i na HDZ da pomognu i spase Karlovac od gradonačelnikovog “masakra”

– Sutra se održava sjednica Gradskog vijeća i apeliram na gradonačelnika da prije dnevnog reda podnese ostavku, zajedno sa zamjenicima i idemo na nove izbore. Je plava partija najjača u Karlovcu, ali Karlovac treba nešto drugo. Apeliram na HDZ Karlovca da nas spasi masakra gradonačelnika jer on očito ne zna voditi grad. On se izgubio u svojim nastojanjima. Ako ne podnese ostavku, apeliram na oporbene i pozicijske vijećnike, jer treba 2/3 većina, 17 vijećnika da bi se pokrenuo referendum o opozivu gradonačelnika i zamjenika. Ovo je jedini, mislim zadnji način da pokušamo pokrenuti Karlovac. Mandić više ne smije biti gradonačelnik. On je pogubio konce i u svim tim kuloarskim pričama i njegovom načinu rada vidimo da više nije prvi čovjek grada nego samo figura, igračka nečija, on samo sluša i, trenutno izgleda, samo kima. Bilo mi je bolje dok je gradonačelnik bio Damir Jelić jer nije lagao da će zapošljavati i neke druge koji nisu iz plave partije, on je otvoreno zapošljavao isključivo iz plave partije, Mandić je lagao. Više ne bi trebao imati mogućnost voditi grad iz moralnih razloga, kao prvi čovjek je direktan krivac i direktno je utjecao na zapošljavanje, poručio je s današnje pressice građanski aktivist Nikola Badovinac.

Održao ju je ispred zgrade Gradske uprave, u dresu irske nogometne reprezentacije, u znak podrške onima koji su iselili iz Karlovca u Irsku, Njemačku…

– Ovo je moja podrška za te hrabre ljude koji su zbog politike masakra zapošljavanja koju g. Mandić provodi morali otići iz našeg lijepog grada. Nadam se da će se u spjeti vratiti, kazao je Badovinac.

 • Ispričao je kako smo u ovo gradu živjeli da bismo živjeli, umrli, čak i umirali jedno vrijeme da bismo živjeli, a sad živimo da bismo se iselili.

  – To je zaključak politike koju Mandić provodi. Zašto? Jer je njegova politika doživjela poraz. U više navrata je najavljivao da će svaki natječaj za radno mjesto koje se tiče gradske uprave, ustanova, firmi biti otvoren. To je istina, imamo natječaje na stranicama, burzi rada, ali poslove i dalje dobivaju samo oni koji su zaokružili g. Mandića na izborima. To su ljudi koji su privrženi plavoj partiji, izjavio je Badovinac.

  Podsjetio je na Mandićevu izjavu iz srpnja da će neki direktori gradskih tvrtki biti smijenjeni, te da je to do sad učinjeno u dvjema gradskim tvrtkama.

  – Do sad su Čistoća i Zelenilo promijenili direktore, slučajno na natječajima gdje smo mjesec prije znali tko će biti novi direktor. Ali , to je manje bitno. 13.7. je g. Mandić najavio da će jedna od direktorica biti nova pročelnica. Znači, tada je najavio potencijalnim kandidatima: Nemojte se kandidirati, ja već imam koga ću staviti. I on je izabrao bivšu direktoricu Čistoće za novu pročelnicu u gradskoj upravi. Osobno protiv gospođe nemam ništa, ali g. Mandić je pokazao jasno i glasno da ne može kontrolirati grad kao gradonačelnik svih stanovnika nego isključivo kao gradonačelnik plave partije. Tražim ostavku g. Mandića jer je njegova politika doživjela poraz i jedino moralno što može napraviti jest podnijeti ostavku. Previše je vremena prošlo od izbora, previše je natječaja prošlo samo na jednu stranu da bismo mogli govoriti o poštenoj politici. G. Mandić više nije pošten politčar, radi isključivo za potrebe vlastite stranke, a na za grad Karlovac, poručio je Badovinac.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Ovo je obično razmetanje i lupetanje. Ovi oporbenjaci bi trebali naučiti da nije masakr (krupne li riječi) samo postavljanje podobnih direktora, već je pravi masakr činjenica da Karlovčani plaćaju oko 40 posto više cijene vrtića uz 50 do 60 posto veće cijene grijanja nego u Zagrebu.
   Ove teme: koji je Kurta smijenio Murtu više nikog ne zanimaju, odnosno kadroviranje u prokletim gradskim ubožnicama – poduzećima.
   Plus, taktika i tajming su promašeni, kako piše ispravno Mile.

  Odgovori