KAportal Atletika: Belčić 4., Neralić 5. na juniorskom prvenstvu Balkana - Katić prvi, a Lea Novković druga u Mariboru | Karlovački informativni web portal

Atletika: Belčić 4., Neralić 5. na juniorskom prvenstvu Balkana – Katić prvi, a Lea Novković druga u Mariboru

Dva odlična međunarodna nastupa imali su mladi karlovački atletičari i atletičarke ovog vikenda. Hrvoje Neralić i Bruno Belčić nastupali su u sastavu reprezentacije Hrvatske na juniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu i ostvarili vrlo solidne rezultate. Bruno Belčić trčao je na 3000 metara sa zaprekama i osvojio četvrto mjesto, dok je Hrvoje Neralić bio peti u utrci na 400 metara s preponama.

Mala karlovačka ekspedicija uputila se i put Maribora gdje su nastupali na tamošnjem međunarodnom atletskom mitingu Memorijal Iztoka Ciglariča. Najbolji rezultat ostvario je Ivan Katić koji je oduševio pobjedom na 800 metara u jakoj konkurenciji, a do prvo mjesta došao je u neizvjesnom finišu  s 15 stotinki prednosti ispred Slovenca Verbošta. U istoj utrci Tin Dolšak bio je deveti.

Mlada Lea Novković bila je odlična druga na 400 metara s preponama, iako je još daleko od seniorske konkurencije po godinama – prvoplasirana i trećeplasirana Slovenka, primjerice, po tri su godine starije od nje. U ženskoj konkurenciji nastupila je i Helena Valentić, koja je zauzela dvanaesto mjesto na 800 metara.

  • KAŠonline

  • Odgovori