KAportal Aquatika i u 2018. godini privukla brojne turiste i osvajala vrijedne nagrade - i za ovu godinu pripremljeni zanimljivi noviteti | Karlovački informativni web portal

Aquatika i u 2018. godini privukla brojne turiste i osvajala vrijedne nagrade – i za ovu godinu pripremljeni zanimljivi noviteti

Karlovački Slatkovodni akvarij Aquatika i 2018. godinu može proglasiti iznimno uspješnom, što zbog i dalje velikog interesa i domaćih i stranih turista, a što zbog novih vrijednih nagrada i priznanja. No, to ne znači da će vodstvo i djelatnici Aquatike spavati “na lovorikama”, već se i za 2019. godinu pripremaju noviteti koji bi trebali pružiti posjetiteljima i dodatni ugođaj.

Kada se gledaju suhe brojke posjetitelja je u 2018. bilo manje nego godinu prije, no to je očekivan pad, jer prva godina uvijek je obilježena daleko najvećim brojem posjetitelja. Tako je tijekom prošle godine Aquatiku posjetilo nešto više od 71.000 posjetitelja (godinu ranije 91.000), što je i dalje više nego dvostruko više od planirane brojke od 36.000 gostiju godišnje i razlog za veliko zadovoljstvo.

Tome treba dodati i da je broj posjetitelja smanjen i zbog vremenskih uvjeta, izuzetno nepovoljna veljača i ožujak, kada akvarij po prvi puta nekoliko dana nije ni radio zbog poplavljenog okolnog područja donijeli su tek oko 30-ak posto posjetitelja u odnosu na godinu prije, ali je zato u ostalom dijelu godine posjeta bila blizu razine u prvoj godini, a u rujnu čak i veća nego u 2017. godini!

  • U strukturi posjetitelja prevladavali su obiteljski izleti i organizirani dolasci školske djece, ali zabilježen je i znatan porast broja stranih turista, koji su i jedan od glavnih ciljeva u ovoj godini. Tome će svakako pomoći i novo veliko priznanje – na 8. poslovnoj konferenciji „South East Europe Tourism – SEET 2018“ Javnoj ustanovi Aquatika dodijeljena je prestižna nagrada Brand Leader Award 2018 za najbolji autentičan projekt i izuzetan doprinos promociji jedinstvenog turističkog doživljaja na tržištu Jugoistočne Europe. Riječ je o nagradi namijenjenoj tvrtkama i projektima koji su se istaknuli inovativnošću, visokim stupnjem tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranjem autentičnih proizvoda.

    Za 2019. godinu u pripremi je englesko izdanje knjige “Slatkovodne ribe Aquatike” te nova slikovnica za djecu, a nastavlja se i intenzivna suradnja sa znanstvenim sektorom, sudjelujevanja na konferencijama i objava znanstvenih radova.

    Posebno je zanimljiv novitet “Susret s rijekom”, kojeg provodi Razvojna agencija, a koji će u 2019. godini donijeti edukacijsku šetnicu uz Koranu ispod akvarija. Osim posjetitelja Aquatike ova će šetnica nesumnjivo biti privlačna i građanima.

    KAportal.hr

  • Odgovori