KAportal ANKETA Tko su najbolji sportaš, sportašica, momčad i ekipa Karlovca u 2019. godini - glasajte u KAŠ-evom izboru! | Karlovački informativni web portal

ANKETA Tko su najbolji sportaš, sportašica, momčad i ekipa Karlovca u 2019. godini – glasajte u KAŠ-evom izboru!

KAŠonline i ove godine daje  svim čitateljima mogućnost da u anketi izaberu omiljene gradske sportaše i sportašice. Dok se očekuju rezultati izbora Karlovačke sportske zajednice (24. siječnja), u kojem će struka, odnosno sportski djelatnici i 5 sportskih novinara odabrati najbolje sportaše za 2019. godinu, mi ćemo i ove godine ispitati puls građana.

U našoj anketi, ne biramo u strogom smislu najbolje, već najpopularnije jer takva je i priroda internet anketa, pri čemu se nadamo i da će navijači i simpatizeri svih kandidiranih sportaša, sportašica i klubova, zadržati sportsku korektnost i fer ponašanje te da neće biti “internet bojni” koje će voditi rat klikovima, kako se obično događa pri političkim anketama.

A, evo i koga smo odabrali za kandidate u našoj anketi (po 3 kandidata u svakoj kategoriji), uz izdvojene rezultate s državnih i međunarodnih natjecanja u seniorskoj konkurenciji (poredani abecednim redom). Ostavlja se i mogućnost da se ostavi neka druga opcija, naravno, ako se ne slažete s ponuđenim u užem izboru. No o svoje favorite možete istaknuti u formama komentiranja ispod članka, kako na samom KAportalu tako i na Facebooku.

Sportaš godine:

 • 1. VLADO CINDRIĆ (SK Policajac) – Seniorski je prvak Hrvatske u disciplini 50 m MK pištolj serijski Drulov, drugoplasirani je u međunarodnom programu u disciplini 25 m MK pištolj standard te trećeplasirani u disciplini 50m MK pištolj slobodnog izbora. Nastupao je na prvenstvu Europe i na Svjetskom kupu u streljaštvu.

  2. IVAN KATIĆ (AK Karlovac) – Pobjednik je Kupa Hrvatske na 800 m, dvoranski prvak Hrvatske i drugi na PH u istoj disciplini za seniore. Treći je na dvoranskom prvenstvu i prvenstvu Hrvatske u disciplini 1500 m za mlađe seniore. Prvak je Hrvatske za mlađe seniore na 800 m. Nastupao je i na prvenstvu Balkana.

  3. DINO POVRŽENIĆ (KK Karlovac 1969) Državni je seniorski prvak Hrvatske (-60 kg) te pobjednik A turnira Croatia Open u istoj disciplini. Kao član Hrvatske karate reprezentacije nastupio je na Europskom prvenstvu u Španjolskoj.

  Sportaš godine 2019.

  • Dino Povrženić (KK Karlovac 1969) (34%, 295 Glasova)
  • Ivan Katić (AK Karlovac) (31%, 274 Glasova)
  • Vlado Cindrić (SK Policajac) (21%, 186 Glasova)
  • Netko drugi (14%, 122 Glasova)

  Ukupno glasova: 877

  Loading ... Loading ...

  Sportašica godine:

  1. PETRA FURAČ (GK Sokol Karlovac) – Na višebojskom prvenstvu Hrvatske zauzela je 2. mjesto u konkurenciji seniorki. Na pojedinačnom seniorskom PH osvojila je dva 1. mjesta (greda i ruče) i dva 3. mjesto (preskok i tlo). Kao članica Hrvatske gimnastičke reprezentacije uspješno je nastupila na Svjetskom kupu u Turskoj i FIG World Challenge Cupu u Mađarskoj, Portugalu i Sloveniji .

  2. LEA NOVKOVIĆ (AK Karlovac) – Mlađeseniorska je i seniorska dvoranska prvakinja Hrvatske u disciplini 60 m prepone, treća je na PH na 100 m prepone za seniorke i druga u istoj disciplini za mlađe seniorke. Prvakinja je Hrvatske na 400 m za mlađe seniorke.

  3. PETRA STOJKOVIĆ (KK Karlovac 1969) – Ima dva treća mjesta s prvenstva Hrvatske – za mlađe seniorke (-61 kg) u disciplini Kumite i kao seniorka u istoj disciplini (-55 kg).

  Sportašica godine 2019.

  • Petra Furač (GK Sokol Karlovac) (44%, 735 Glasova)
  • Lea Novković (AK Karlovac) (44%, 732 Glasova)
  • Petra Stojković (KK Karlovac 1969) (9%, 142 Glasova)
  • Netko drugi (3%, 44 Glasova)

  Ukupno glasova: 1.653

  Loading ... Loading ...

  Momčad godine:

  1. ATLETSKI KLUB KARLOVAC – Štafeta u sastavu Ivan Katić, Patrik Rački, Hrvoje Neralić i Bruno Belčić osvojila je 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u štafetama na 1200-400-800-1600 m za seniore, a na dvoranskom PH, u disciplini 4×400 m, osvojili su 3. mjesto.

  2. BEJZBOL KLUB OLIMPIJA – Seniorska momčad: Pavao Karin, Damir Karin, Dario Vojak, Vladimir Belić, Vlastimir Aranđelović, Kruno Gojković, Ivan Mitrović, Slobodan Gales, Benjamin Paulić, Duje Papić, Kevin Volarić, Branko Nenadić, Marin Vukmirović,, Justin Olić, Leon Horvatić, Perun Vinski, Matija Sertić i Nikola Sertić, viceprvaci su Hrvatske, pobjednici Kupa, a u Fedration kupu i Inter ligi osvajaju 4. mjesto.

  3. STRELJAČKI KLUB POLICAJAC – Matija Cindrić, Vlado Cindrić i Slavko Matanić prvaci su Hrvatske u disciplini 50 m MK pištolj serijski Drulov, drugoplasirani u disciplini 50 m MK pištolj slobodnog izbora, dok su M. Cindrić, Matanić, Romano Milovac drugi na PH u disciplini 25 m VK revolver 10+10. U međunarodnom programu Matija i Vlado Cindrić i Matanić osvajaju 2. mjesto u finalu Kupa HSS-a. Imaju i dva treća mjesta s natjecanja nacionalnog programa (DC Open i finale 1A lige).

  Momčad godine 2019.

  • Atletski klub Karlovac (46%, 327 Glasova)
  • Bejzbol klub Olimpija (30%, 214 Glasova)
  • Streljački klub Policajac (16%, 110 Glasova)
  • Neki drugi (8%, 58 Glasova)

  Ukupno glasova: 709

  Loading ... Loading ...

  Ekipa godine:

  1. ATLETSKI KLUB KARLOVAC – Helena Valentić, Petra Grivac, Lea Novković i Katarina Smiljanec u štafeti, disciplini 1200-400-800-1600 m, osvojile su 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u štafetama.

  2. ŽENSKI KUGLAČKI KLUB KARLOVAC – Marija i Danijela Bočkaj, Martina i Nikolina Čoko, Katarina Čurilović, Lidija Kos, Ana Maležić, Ivona Škalamera i Natalija Sonički, kao prvakinje 2. Hrvatske kuglačke lige osigurale su plasman u viši rang, 1. HKL.

  3. ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB KARLOVAC – U 1B Nacionalnoj odbojkaškoj ligi zauzimaju 3. mjesto te osiguravaju igranje u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Nakon osvajanja 1. mjesta u Kupu regije ostvarile su plasman u 1/4 finala Kupa ‘Snježane Ušić’.

  Ekipa godine 2019.

  • Ženski odbojkaški klub Karlovac (44%, 317 Glasova)
  • Atletski klub Karlovac (39%, 279 Glasova)
  • Ženski kuglački klub Karlovac (10%, 69 Glasova)
  • Neki drugi (7%, 49 Glasova)

  Ukupno glasova: 714

  Loading ... Loading ...

  KAŠonline

 • Odgovori