KAportal Akterima afere SMS produljen pritvor: Milijana Brkića će ispitati USKOK-ovi istražitelji, trebat će štošta objasniti | Karlovački informativni web portal

Akterima afere SMS produljen pritvor: Milijana Brkića će ispitati USKOK-ovi istražitelji, trebat će štošta objasniti

Županijski sud u Osijeku produljio je za daljnja dva mjeseca istražni zatvor Franji Vargi i Blažu Curiću, okrivljenima u aferi SMS.

Vargi, koji je uhićen 20. rujna u Belišću zbog sumnje da je za Zdravka Mamića krivotvorio SMS prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, u petak je istjecao ranije određeni jednomjesečni istražni zatvor.

Blaž Curić uhićen je zbog sumnje da je Vargi neposredno prije uhićenja dojavio da policija nad njim provodi mjere tajnog praćenja i prisluškivanja. Prema prijedlogu USKOK-a nadležni Županijsku sud u Osijeku u petak je obojici produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te da ne bi utjecali na svjedoke tijekom istrage.

  • A jedan od važnijih svjedoka kojega bi USKOK trebao ispitati tijekom istrage je potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Brkić bi s jedne strane trebao nadležnim tužiteljima objasniti svoj odnos s Franjom Vargom, kojega, kako je sam izjavio, poznaje još iz vremena dok je Varga radio u policiji. S druge strane, Brkić će gotovo sigurno biti suočen i s pitanjima koja bi trebala razjasniti detalje njegova odnosa i kontakata s Blažom Curićem, za kojega je Brkić rekao da je njegov suborac, prijatelj i kum. Budući da uskočka istraga nije javna, nije bilo moguće doznati ni kada bi Brkić trebao biti ispitan ni o kojim točno okolnostima, piše Jutarnji list.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori