KAportal Akcija za spas štenaca: Volonteri 13 mališana izvukli prije zime jer ne bi preživjeli, hitno traže dom | Karlovački informativni web portal

Akcija za spas štenaca: Volonteri 13 mališana izvukli prije zime jer ne bi preživjeli, hitno traže dom

barneyPred desetak dana karlovački volonteri u redovnom obilasku Skloništa za pse u Utinji i primjetili su velik broj štenaca koji su prerano odvojeni od majke još uvijek nesposbni za samostalno preživljavanje.

S obzirom da uvjete u hladnom skloništu ne bi mogli preživjeti, volonteri ih nisu mogli tamo ostaviti unatoč činjenici da nisu imali nikakvo konkretno rješenje za njih i tako je spašeno 13 malih života. Najjači među njima odmah su prevezeni na privremeni smještaj u Zagreb, a oni slabiji su morali ostati u Karlovcu da bi mogli na svakodnevne terapije u Ambulantu Anima kod dr. vet. med. Lovorke Rubeša.

Velika pseća družina je spašena, lijepo napreduju, a čekanje na svoje domove krate bezbrižnom igrom i punim trbuščićima. Da bi tako i ostalo volonterima je potrebna Vaša pomoć, ponajprije u pronalasku zauvijek ili privremenih domova, ali će dobro doći i pelene/podlošci za štence, kvalitetna hrana za štence ili novčana pomoć za pokrivanje veterinarskih troškova.

 • U nastavku ćemo vas upoznati sa veselom ekipom, možda među njima prepoznate svog najboljeg prijatelja ili ih poželite privremeno smjestiti u svome domu da Vam unesu radost u hladne zimske dane.

  darsyDarsy je medena curica od 2 mjeseca, čipirana, cijepljena protiv zaraznih bolesti, očišćena od parazita i naučena je obavljati nuždu na pelenu. Ova već posve ozbiljna curica je jako željna ljudske pažnje tako da prati ljude u stopu i najsretnija je kad se ugnjezdi u nečijem krilu i uživa u maženju. Ova mrljica ispod oka bez dlake neka vas ne straši, to je od buhica kojih više nema pa se i dlaka počela obnavljati. abby

  Abby je stara tek oko 2 mjeseca i pretpostavit ćemo da je mix belgijskog i njemačkog ovčara. Malena je očišćena od unutarnjih i vanjskih parazita, cijepljena jednom na zarazne bolesti i čipirana. Također je naučena obavljati nuždu na pelenu i voli sve što vole mladi što znači puno papanja, igre, maženja i spavanja.

  marsMars je dečkić od 1.5-2 mj, čipiran, cijepljen protiv zaraznih bolesti, očišćen od parazita i naučen na obavljanje nužde na pelenu. Temperamentan dečkić je najčešće i glavni pokretač igre u ekipi. Iako jako malen sa lakoćom nosi loptice i plišance koji su gotovo veći od njega.sally

  Sally je malena posebna curica od 2 mjeseca, čipirana, cijepljena protiv zaraznih bolesti, očišćena od parazita i naučena obavljati nuždu na pelenu. Ističe se svojom nježnom osobnošću i svojom prekrasnom srebrnom dlakom i bijelim čarapicama na sve četiri šape. Svojom nenametljivošću osvaja na prvu.

  zytakonZyta i Kon imaju oko mjesec i pol i zajedno jedva imaju 2 kg. Cijepljeni su protiv zaraznih bolesti, čipirani i očišćeni od parazita te naučeni obavljati nuždu na pelenu. Izvučeni su iz skloništa u jako lošem stanju sa još jednim bratom koji je sretno udomljen. Gotovo da nisu znali ni hodati, a sada su pravi znatiželjni, zaigrani štenci.

  Ukoliko ste zainteresirani za udomljenje ili možete ponuditi privremeni smještaj za njih možete kontaktirati volontere putem FACEBOOK stranice Sklonište za pse Utinja – volonteri ili na broj 091/550-4276.

  wilmafredbarneyWilma, Fred i Barney stari su oko 2,5 mjeseca. Cijepljeni su protiv zaraznih bolesti, čipirani i očišćeni od vanjskih i unutarjih parazita. Nalaze se na privremenom smještaju u Zagrebu te traže svoje zauvijek domove. Naučeni su na suživot s mačkama i drugim psima.

  Svako udomljeno štene oslobađa smještaj za novog mališana iz Utinje.
  Kontakt: Inbox Tina Grašić ili Marina Baran
  mail: stenci.utinja@gmail.com

  priyamarie-i-mollyS njima su na smještaju i malo veći štenci Priya (cca 4 mjeseca) i Marie i Molly (cca 5 mjeseci).

  Udomljavaju se kao kućni ljubimci bez lanca i boksa uz provjeru uvjeta i potpisivanje ugovora sa stavkom o obaveznoj kastraciji po spolnoj zrelosti. Udomljavaju se u Zagreb i okolicu.

  Životinjarije

 • Odgovori