KAportal Akcija "Mir i dobro" u Karlovačkoj županiji nije prošla ni mirno, ni dobro- raketa ozlijedila dijete, muškarac propucan pištoljem | Karlovački informativni web portal

Akcija “Mir i dobro” u Karlovačkoj županiji nije prošla ni mirno, ni dobro- raketa ozlijedila dijete, muškarac propucan pištoljem

foto ilustracija

Ironično, ali baš za trajanja akcije Mir i dobro, dvije su osobe u Karlovačkoj županiji baratale, i to nespretno i nesretno, vatrenim oružjem i pirotehnikom i pri tom zadobile teške i lakše tjelesne ozljede.

Tu je tradicionalnu akciju PU karlovačka provodila od 15. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine, u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, opće i sigurnosti prometa na cestama.

– Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su zbog nezakonitog posjedovanja oduzeli 73 komada streljiva i dvije ručne bombe zbog čega je jedna punoljetna osoba počinila prekršaj, a druga kazneno djelo. Ujedno, jedna punoljetna osoba počinila je prekršaj zbog uporabe pirotehničkog sredstva izvan dozvoljenog perioda korištenja, objavila je policija.

  • No, za vrijeme trajanja ove akcije dogodile su se i dvije nesreće baš zbog nestručnog rukovanja oružjem i pirotehnikom. U jednom slučaju lakše je ozlijeđeno dijete, u drugom je teške ozljede zadobila odrasla osoba.

    – 28. prosinca u obiteljskoj kući na području Karlovca maloljetna osoba aktivirala je pirotehničko sredstvo (raketu) koje je letjelo po sobi, pogodilo ga u lice i eksplodiralo, a kojom prilikom je ta osoba lakše ozlijeđena. 4. siječnja na području općine Lasinja punoljetna osoba je neoprezno rukovala pištoljem kojeg legalno posjeduje, a kojom prilikom je pištolj pao na tvrdu podlogu te je došlo do opaljenja i teškog ozljeđivanja te osobe, navela je PU karlovačka.

    KAportal.hr

  • Odgovori