KAportal Akcija Manje oružja, manje tragedija ide dalje - Oružja i streljiva riješili se Ogulinci, do ponedjeljka mogu i stanovnici okolnih mjesta | Karlovački informativni web portal

Akcija Manje oružja, manje tragedija ide dalje – Oružja i streljiva riješili se Ogulinci, do ponedjeljka mogu i stanovnici okolnih mjesta

foto: www.karlovacka.policija.hr

Akciju “Manje oružja, manje tragedija”, kojom se želi potaknuti građane na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja kako bi se povećala opća sigurnost i spriječile tragedije i kažnjive radnje kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva, policija provodi i dalje pa je tako danas održana u Ogulinu, a idućih će dana i u okolnim mjestima.

Ogulinci su dragovoljno predali 160 komada raznog streljiva i jednu automatsku pušku s okvirom, a, bez sankcija, to mogu učiniti i ostali građani.

Oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva tako sutra mogu predati od 9 do 11 sati u Jasenku, od 11.30 do 13 sati u Drežnici, a u petak od 9 do 12 sati u Saborskom, te od 12.30 do 15 u Plaškom. U ponedjeljak, 24. rujna, akcija će od 8 do 12 sati biti u Josipdolu, a od 12.30 do 15 sati u Tounju.

  • – Prateći dobrovoljnju predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava uopeno je da na našem području još uvijek ima puno skrivenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, naročito u krovištima kuća, drvarnicama, podrumima i drugim „zaboravljenim mestima“, a koja se otkriju prilikom čišćenja i renoviranja obiteljskog doma. Iz tih razloga podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Pozivamo sve građane da se odazovu ovoj akciji kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja, a ujedno ih podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, poručili su iz PU karlovačke.

    KAportal.hr

  • Odgovori