KAportal Afere "Pučko" i "Mamitelj" izmamile ogulinske SDP-ovce - vlasti poručuju: Preuzmite odgovornost za ono što činite! | Karlovački informativni web portal

Afere “Pučko” i “Mamitelj” izmamile ogulinske SDP-ovce – vlasti poručuju: Preuzmite odgovornost za ono što činite!

– Nedavni slučaj Gradskog vijećnika „mamitelja“ ostavio je bez riječi i bez komentara Predsjednika Gradskog vijeća g. Milana Sabljaka. Niti ostavke vijećnika, niti reakcije predsjednika Gradskog vijeća. Ova najnovija afera oko Pučkog učilišta otvara pregršt novih pitanja. Nas zanima kako je moguće da je Pučko otvoreno učilište moglo imati istovremeno dva Statuta, pitaju se ogulinski SDP-ovci koji su povodom afera koji potresaju grad Ogulin imali tiskovnu konferenciju.

– Znamo da Upravno vijeće uz predsjednika Milana Sabljaka čine Vjekoslav Bitunjac i Milan Hudurović, obojica pravnici. Znamo da je u vrijeme donošenja Statuta Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta vodio pravnik Milan Hudurović. Znamo i da je Odluka o imenovanju ravnateljice nedavno poništena. Predsjednik Upravnog vijeća izjavljuje kako nije potpisao niti jedan Statut tako da on sa navedenim propustima „nema veze“, kaže predsjednik GO Ivan Vuković koji će na predstojećim izborima biti i SDP-ov kandidat za župana.

– Tko bi trebao biti odgovoran da se ovakvi propusti i šlamperaji prestanu dešavati? Ravnateljicu prije podne razrješuje radi „nejasnoća u dokumentaciji“, a isti dan poslije podne imenuje kao vršiteljicu dužnosti (v.d.). I to je šlamperaj! Takva Odluka treba ići na usvajanje Gradskom vijeću, predsjednik kojeg je g. Milan Sabljak, dodaje Vuković te podsjeća da se iz gradskog proračuna godišnje izdvajaju milijuni kuna za Pučko otvoreno učilište.

  • – Gradonačelnik Jure Turković se voli dičiti kako gradska uprava vodi brigu i pomaže svoja poduzeća i ustanove. Sada i on šuti. Njegova tri pomoćnika ne vide bezakonje koje im se odvija pred očima. Ako je ravnateljica razriješena dužnosti jer nije zadovoljavala uvjete i jer natječaj za njen izbor nije bio pravovaljan, jesu li Ugovori i Odluke koje je potpisivala proteklih 10 godina zakoniti? Tko će snositi odgovornost za štetu koja može proizići iz ovakvog poslovanja, dodaju  SDP-ovci i traže odgovore odgovornih.

    Podsjećaju na odgovor jednog od zajenika gradonačelnika u svom priopćenju javnosti gdje kaže da su se odluke donosile „u mračnoj sobi, punoj dima“.

    – E pa gospođe i gospodo, iziđite iz zadimljenih i mračnih prostora na svjetlo dana i preuzmite odgovornost za ono što činite, zaključili su ogulinski SDP-ovci.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori