KAportal 7 DANA NA 4 RIJEKE: Veslač u utrci za prestižan naslov najboljeg sportaša u "gradu i selu" | Karlovački informativni web portal

7 DANA NA 4 RIJEKE: Veslač u utrci za prestižan naslov najboljeg sportaša u “gradu i selu”

VESLANJE Seniorski se naslov vratio na adresu Žorovica 3

Kukljica, 01.- 3.10.2016. Zelena Punta. SEESJA congress. photo: Robert Valai

Prvenstvom Hrvatske koje je održano na jedinoj pravoj veslačkoj stazi u Hrvata, zagrebačkom jezeru Jarun, okončana je ovogodišnja veslačka sezone. Karlovačka Korana uknjižila je dva naslova prvaka države, a posade VK Korana nastupile su sveukupno u 9A finala. Rezime: bio je to sjajan vikend karlovačkih veslača – Dominik Šutalo je prvak i viceprvak Hrvatske, a Mislav Cindrić je obranio naslov prvaka Hrvatske. Nakon Veslačkog prvenstva države VK Korana i VK Mladost istaknuti su kao najbolji klubovi za lako seniorsko veslanje u Lijepoj Našoj. „Kvakaši“ tako u ovogodišnjoj, izuzetno uspješnoj veslačkoj sezoni, upisuju dva naslova prvaka države – dvije seniorske medalje, zlato i srebro. I što je još važno napomenuti da se seniorski naslov prvaka države nakon nekoliko godina „apstinencije“ ponovno vratio na adresu Žorovica 3, u Veslački dom na desnoj obali Kupe na Dubovcu.

  • Za reprezentativca Dominika Šutalo je ovo bila vrlo uspješna veslačka sezona čime je postao najozbiljniji karlovački sportaš u utrci za prestižan naslov najboljeg sportaša u 2016. godini, u „gradu i na selu“ – Karlovcu i županiji. Zašto? Nećemo pretjerivati ali podsjetit ćemo na njegove najznačajnije ovogodišnje rezultate: 6. mjesto u samcu za lake seniore na veslačkoj regati Croatia Open (A kategorija) u konkurenciji 30 posada iz 14 država, 1. mjesto na međunarodnoj Jumbo regati, 2. mjesto na PH i 2. mjesto na jakoj međunarodnoj regati u Mariboru. U dvojcu na pariće za lake seniore osvojio je 2. mjesto na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu, a kao član posade četverca na pariće za lake seniore osvojio je 1. mjesto na već spomenutim studentskim igrama. Nadalje, zauzeo je 2. mjesto na međunarodnoj regati Bled (A kategorija), 2. mjesto na PH u skifu, 12. mjesto na seniorskom SP-u u Rotterdamu i 3. mjesto na međunarodnoj regati u Ottensheimu.

    Talentirani Mislav Cindrić, danas drugi po kvaliteti veslač Korane, ponovio je prošlogodišnji uspjeh tako što je na PH potvrdio naslov državnog prvaka u samcu za lake juniore. „Mimi“ Cindrić je bio pobjednik i na međunarodnoj Jumbo regati, naravno u svojoj kategoriji, dok je na veslačkoj regati u Mariboru kojoj su se karlovački veslači ponovno vratili nakon što godinama nisu veslali na Dravi, osvojio 2. mjesto. U dvojcu na pariće za juniore osvaja 6. mjesto na najstarijoj veslačkom natjecanju u ovom dijelu Europe – Bledskoj regati. Pobjednik je Kup regate koja je održana na Dunavu u Vukovaru te je bio drugi na Kup regati u organizaciji VK Sabljaci iz Ogulina.

    Šutalo i Cindrić su trenutno perjanice karlovačkog veslanja. Prati ih generacija perspektivnih veslača čije vrijeme dolazi i o čijim će se rezultatima zasigurno još dosta dobroga pisati, a to su: nešto iskusniji Juraj Rudar, te mladi Mario Konjevoda, Patrik Vrabac, Josip Grgurić, Davor i Vedran Stojaković i drugi…

    RUKOMET Pobjeda vrijedna poput „suhog zlata“

    U premijernom nastupu pred domaćom publikom (2. kolu 1. HRL Jug) rukometaši Karlovca su uvjerljivo s 12 golova razlike (36:24) svladali RK HrvatskI dragovoljac iz Dugog Rata. Nakon poraza u 1. kolu u Dubrovniku, momčad koju vodi jedina trenerice u Prvoj ligi (Tatjana Rašić), ova je pobjeda trebala kao „suho zlato“, između ostaloga i za podizanje samopouzdanja pred nastavak natjecanja u kojem se od igrača HRK Karlovac očekuje otvorena borba za prvo mjesto. Štoviše, povratak u Premijer ligu gdje je karlovačkom rukometu i mjesto!

    Postati prvak nije lako jer o tome se ne odlučuje samo na parketu. Za to je potreban novac, solidna logistika uprave kluba i iskusniji igrački kadar, a što u ovom trenutku HRK Karlovac još nema. Još! Vjerujemo da će uskoro imati. Raspolažemo s informacijom da se užurbano radi na sastavljanju Uprave (skupština bi trebala biti do kraja listopada) a nakon toga bi se sve ostalo trebalo posložiti. Treba se tome nadati.

    Dok se sve to ne iskristalizira evo i nekim informacija o kojima se malo zna. Klubu bi trebao jedan jači sponzor s iznosom cca. 300.000,00 kn po sezoni i za taj su novac voljni promijeniti ime u ime glavnog sponzora. Na primjer, RK Labin Rudar je prije nekoliko dana potpisao ugovor na 4 godine težak 400.000,00 kn po sezoni, s ciljem da se za 2 godine plasiraju u Premijer ligu. Karlovac bi sigurno sa željenim iznosom, uz sredstva KŠZ-a, mogao dovesti dva iskusnija igrača i tada bi povratak u Premijer ligu bio moguć već ove sezone.

    Vlado Ostarčević je iskusan karlovački rukometaš koji se još u veljači vratio u Karlovac iz Francuske gdje je igrao Prvu rukometnu ligu. Trenira s karlovačkom ekipom, a pojedinci iz HRK Karlovac su u sramežljivim i tihim pregovorima s njim jer za pregovaranje nemaju mandat. Saznajemo da bi francuskom klubu trebalo platiti certifikat koji stoji oko 3.000,00 eura. Sve stoji, klub nema vodstvo i ništa se od toga ne može riješiti!?

    David Vojak (1998) je napustio klub radi upisa fakulteta u Splitu. Prešao bi u Akademiju Balić&Metličić koja treba, ako ga žele u svojim redovima, uplatiti odštetu Karlovcu. Ali to još nisu učinili. Mislili smo da Akademija stvara igrače, poput naše Škole rukometa, ali iz ovoga je vidljivo da ih i „vrbuje“.

    Antonio Ljubić (2000) – kadet koji je započeo pripreme sa seniorskom ekipom Karlovca neočekivano je prešao u kadetsku ekipu RK Zagreb. Razlog odlaska je nepoznat…Tko zna jeli u pitanju samo ambicija djeteta ili je tu, možda, prisutna i ambicija roditelja?

    ODBOJKA Spomen na odbojkaškog velikana

    Odbojkaši Karlovca pobjednici su 15. memorijalni turnir koje nosi ime odbojkaškog velikana Hrvatske i Karlovca – Ive Vidakovića, a odigran je u dvorani karlovačke rukometne legende koja nosi ime Mihajla Prezelja Mitile. Karlovčani su u finalu bili bolji od Siščana osvojivši tako karlovački memorijal. Treći je bio Zadar, četvrti Rovinj. Karlovčanin Dino Jakšić najbolji je igrač turnira, dok je najbolji obrambeni igrač Bruno Gojak, također iz Karlovca. Nagradu za najboljeg napadača dobio je Matija Tepavac iz Siska, a najbolji dizač je Tomislav Mišlov iz Zadra.

    MAČEVANJE Karlovčani na Svjetskom kupu u nekadašnjoj prijestolnici Austro – Ugarske

    Karlovački mačevaoci nas sve više podsjećaju na Milana Neralića, prvog Hrvata na Olimpijskim igrama (Pariz 1900) koji je nastupao za tadašnju Austro – Ugarsku. Naročito nakon što su nedavno nastupili u Budimpešti (jednoj od prijestolnica nekadašnje carevine) na Svjetskom kadetskom kupu gdje je u samo tri kategorije nastupilo 692 borca iz 33 zemlje svijeta. U samo 2 dana odradili su „šihtu“ od 2.514 borbi. Elena Jakšić je u kategoriji floret za kadetkinje (U-17) svoje prvo natjecanje na Svjetskom kupu završila na 157. mjestu u konkurenciji 224 natjecateljice. Anton Mravunac i Antonio Gojak nastupili su u kategoriji muškog floreta za kadete (U-17) u konkurenciji od čak 251 borca. Mravunac je natjecanje završio na 138. mjestu dok je Gojak okončao na 83. mjestu od 251 borca na turniru.

  • Odgovori