KAportal 7 DANA NA 4 RIJEKE: Gimnastičari rezimirali godinu, na rukometašima je da opravdaju povjerenje... | Karlovački informativni web portal

7 DANA NA 4 RIJEKE: Gimnastičari rezimirali godinu, na rukometašima je da opravdaju povjerenje…

Proteklih 7 dana na 4 rijeke obilježio je kraj prvog dijela natjecanja za rukometaše i košarkaše, gimnastičari su tradicionalno „gombali“ na kraju godine, a fotelju u KŠZ-u zadržala je Marijeta Ćelić, što tajniku HRK Karlovac Martinu Galoviću nije uspjelo. 

MARIJETA ĆELIĆ

KŠZ je na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici potvrdila novi četverogodišnji mandat „prvoj dami KA-sporta“ Marijeti Ćelić na funkciji glavnog tajnika krovne gradske sportske asocijacije. Nisu imali težak posao jer je Ćelić izabrana bez protukandidata, a i protekle četiri godine na funkciji „upravnicima“ su olakšale odluku. „Moralo bi se ustrajati na rekonstrukciji atletske staze na stadionu “, rekla je između ostaloga Marijeta na naše pitanje što očekuje da bi trebalo riješiti i narednih četiri godine.

 • Jučer su skupštinari gradske sportske zajednice usvojili Financijski plan za 2018. godinu te poput naših sabornika otišli na „prvenstvenu“ pauzu uz najljepše želje za Božić i Novu godinu.

  GIMNASTIKA

  Tradicionalnom Gimnastičkom akademijom, karlovački je “Sokol” rezimirao svoj rad u godini na izmaku te u klubu zaista imaju razloga za zadovoljstvo. Za svoj predani rad nagrade su zaslužile mlade gimnastičarke i gimnastičari: Klara Pintarić, Martina Šegavić, Ana Magdalena Fabijanić, Matija Tek, Lovro Čorak, Luka Jurčić, Korina Belokleić i Petra Furač. Posebno priznanje za trenerski rad otišlo je u prave ruke Andreje Ledić, dok je Jurica Suhin nagrađen za predani rad i doprinos klubu u 2017. U subotu, 23. prosinca održati će konferenciju za medije na kojoj će prezentirati postignuća svojih članica i članova u ovoj godini.

  KOŠARKA

  Karlovački košarkaši prekinuli su niz poraza i u posljednjem kolu 1. Hrvatske košarkaške lige prije zimske stanke svladali ludbreški Grafičar. Šanac je sada sa 10. mjesta na ljestvici skočio za mjesto više, na deveto. U 1. kolu nakon kratke zimske stanke, 13. siječnja 2018., čeka ih važno gostovanje kod posljednjeplasirane Pule 1981.

  RUKOMET

  Nakon sjajne igre i pobjede protiv Poreča puno nade polagalo se u posljednji ovogodišnji premijerligaški susret Karlovca u Sesvetama. Mnogi su se ponadali da će karlovački rukometaši godinu zaključiti prvom gostujućom pobjedom. To se nažalost nije dogodilo. Karlovčani su sezonu okončali na 7. mjestu sa 10 bodova. Zaključimo konstatacijom da su karlovački rukometaši neočekivano podbacili te da je sva sreća što će uslijediti pauza do veljače 2018. godine, s nadom da će novi trener do tada uspjeti konsolidirati momčad i vratiti joj osmjeh na lice jer, nakon ovako lošeg jesenskoga izdanja više nikome nije osmijeh na licu. Pogotovo nije do smijeha! Dovoljno je vremena za analizu gdje se griješilo a na Upravi je da u razrješenju toga pomogne. Na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za medije saznajemo da je od Upravnog odbora zatraženo pojačanja za nastavak sezone. Kako nije dobiveno „zeleno svijetlo“ trener je potvrdio da u zimskom prijelaznom roku neće biti pojačanja pa je primoran „širu klupu“ za prvu momčad tražiti u mlađim kategorijama kluba.

  MARTIN GALOVIĆ

  Nakon 10 godina provedenih na funkciji tajnika HRK Karlovac Martin Galović sa 1. prosincem više nije tajnik kluba. Na funkciji je bio u razdoblju kad je klub prolazio najteže razdoblje u 25 godina postojanja. Na naše pitanje zašto je došlo do razlaza Galović je rekao: „Očito je da pojedini članovi nove uprave nisu bili zadovoljni mojim radom. Odluka je za mene bila jako teška“. Kazao i kako nesuglasica nije bilo s nikim. A na pitanje koliko  je klub organizacijski adekvatan rangu u kojem se nalazi poručio je: „Mislim da taj dio više nije adekvatan rangu u kojem se klub nalazi i da je neozbiljno i neprofesionalno za jednog premijerligaša ne imati sportskog direktora, nema stručni stožer što bi svakako bilo dobro imati jer bi bilo od pomoći trenerima. Ne imati tajnika koji će biti konstantno na raspolaganju klubu za tako veliki pogon kakav ima HRK Karlovac također nije dobro rješenje.“ Vrlo korektno je komentirao dosadašnji rad trenerice Tanje Rašić rekavši kako je bila trenerica seniorske ekipe u najtežim danima za klub, u sezoni u kojoj se spremala reorganizacija lige gdje je šest klubova ispadalo. „Svakako joj treba zahvaliti i čestitati na svemu“, rekao je bivši tajnik HRK Karlovac. Ne bi bilo naodmet poslušati poneki savjet makar on došao i od ljudi s kojima se ne podudara u nekim stavovima.

  Za kraj, svim građankama i građanima našeg lijepog grada, te sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima, kao i mojim vjernim čitateljima želim čestit Božić uz želju da ga u duhu tradicionalnih kršćanskih običaja provedu u krugu svojih najbližih. Mir i dobro, rekao bi moj dugogodišnji prijatelj Mladen Skukan, nekadašnji sportski suradnik.

 • Odgovori