KAportal 4. ŽABICA KUP: Nastupilo 400 gimnastičara iz 15 hrvatskih gradova, Karlovčani se predstavili s 30 djevojčica i 18 dječaka | Karlovački informativni web portal

4. ŽABICA KUP: Nastupilo 400 gimnastičara iz 15 hrvatskih gradova, Karlovčani se predstavili s 30 djevojčica i 18 dječaka

Protekli vikend je u sportskoj dvorani „Mihajla Prezelja – Mitile“, Osnovne škole Dubovac, održano tradicionalno gimnastičko natjecanje, Žabica kup, 4. po redu, u organizaciji Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac. Nastupilo je 400 gimnastičarki i gimnastičara iz 15 hrvatskih gradova: Zagreba, Samobora Rijeke, Krka, Umaga, Novigrada, Splita,Solina, Marčana, Varaždina i Karlovca i drugih gradova i mjesta u Hrvatskoj.

– Žabica kup je natjecanje prijateljskog karaktera u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, a nastupaju gimnastičarke i gimnastičari od predškolskoj do srednjoškolskog uzrasta – objašnjava Ivan Janković, predsjednik GK Sokol Karlovac te dodaje: – Zbog velikoga odaziva i ove godine natjecanje se odvijalo u tri zasebna turnusa, te je organizacija i provedba prošla u najboljem redu. To mogu potvrditi brojna lica natjecatelja koji su nastupili, ponešto osvojili i uz put se dobro zabavili.

Karlovčani su se pojavili u dosad najvećem broju i to 30 djevojčica i 18 dječaka. Oni su svojim trudom i radom uspjeli izboriti pokoju medalju među doista velikom konkurencijom. S obzirom na dobru organizaciju, brojne uspjehe kao i pohvale od strane gostujućih klubova očekujemo još veći broj natjecatelja i klubova i iduće godine.

REZULTATI KARLOVAČKIH NATJECATELJA

U kategoriji dječaka – predškolaca Nikola Olrom je osvojio 1. mjesto, Matej Štanjer 3., te su kao ekipa osvojili 1. mjesto u sastavu: Nikola Olrom, Matej Štanjer, David Šančić i Noa Šimunović).
Kod prvih razreda zlatnu medalju osvaja Leon Mikulić, a brončanu Šimun Ivan Hajsan, dok su kao ekipa osvojili 1. mjesto: Leon Mikulić, Šimun Ivan Hajsan, Aaron Funtek, Marin Makarun, Jakov Štedul, Lukas Mikulić, Petar Bajac.
U kategoriji trećih razreda karlovački dječaci su kao ekipa uspjeli doći do brončane medalje, nastupili su: Grgur Misir, Sven Obranović, Tin Vukoder, Karlo Župčić.
Kod četvrtih razreda jedino Kristijan Čertan uspijeva doći do medalje brončanoga sjaja.
U kategoriji djevojčica predškolaca Lucija Lukežić Štedul osvaja 1. mjesto, a Jana Busić 3. mjestu.
Kod prvog razreda djevojčice uspijevaju osvojiti kao ekipa srebrnu medalju i to u sastavu: Ena Bukovšek, Zita Duk, Ilona Rajković, Paula Žeger i Tia Zorić.

  • Natjecanje su otvorili uvodnim govorom predsjednik GK Sokol Karlovac Ivan Janković, predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željko Šančić i ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić. mladim gimnastičarima i gimnastičarkama puno sreće u ostvarivanju sportskih uspjeha.

    Rezultati 4. Žabica kup

    KAŠonline

  • Odgovori