KAportal Napio se s damom iz Krnjaka i završio u hotelskoj sobi - kad se probudio nje nije bilo, ali ni njegovog novčanika | Karlovački informativni web portal

Napio se s damom iz Krnjaka i završio u hotelskoj sobi – kad se probudio nje nije bilo, ali ni njegovog novčanika

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjakinje iz Krnjaka na privremenom radu u Njemačkoj zbog krađe novčanika. Tvrde da je u noći s 31. svibnja na 1. lipnja prošle godine između 23 i 3 sata iz novčanika poznanika ukrala 750 eura i 600 kuna, koji je oštećeni odložio na stolu sobe u karlovačkom hotelu Carlstadt, kamo su skupa svratili nakon provoda.

Policiji ju je prijavio oštećenik, no ona je kazneno djelo porekla.

– Okrivljenica je u svojoj obrani navela da je 31. svibnja bila u večernjem izlasku, te je srela oštećenog, s kojim se družila najprije u kafiću u Tušiloviću, a zatim u kafiću u Karlovcu u naselju Grabrik. On je bio u alkoholiziranom stanju iz kojeg razloga su vozilom kojim je ona upravljala došli do hotela “Carlstadt” i tamo unajmili sobu. Tom prilikom odvela ga je do hotelske sobe, gdje je on zaspao, a ona je ubrzo izašla van i zaključala vrata. Osumnjičenica je porekla da bi iz hlača oštećenika uzela novac – navodi se u optužnici.

  • Oštećeni potvrđuje dio njenog iskaza, no kaže da je, kad su ušli u sobu, zadrijemao, a kada se probudio primijetio je da mu je iz hlača koje su se nalazile odložene na stolici pored kreveta nestao novac i to u iznosu od 750 eura i 600,00 kn. Oštećenik je napomenuo da je kritične večeri okrivljenica vidjela da on kod sebe ima dosta novca pa smatra da ga je ista iskoristila.

    – Imajući u vidu detaljan i životan iskaz oštećenog, koji je izričito naveo da u vremenu kada mu je iz hlača otuđen novac nitko drugi osim okrivljenice nije bio s njim u društvu, te da je ista iskoristila trenutak kada je zadrijemao u hotelskoj sobi i iz njegovih hlača odloženih na stolici uzela novac, dok obranu okrivljenice koja je prema vlastitim riječima, nakon što je izišla iz hotelske sobe, zaključala vrata, smatram neuvjerljivom i usmjerenom prema izbjegavanju kaznenopravne odgovornosti. Stoga, budući u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da je okrivljenica postupila upravo na način opisan u izreci optužnice – zaključuju u Tužiteljstvu.

    Od suda traže da okrivljenu osude i odrede joj uvjetnu kaznu od osam mjeseci.

    KAportal.hr

  • Odgovori