KAportal Mladić je u karlovačkom Sparu ukrao šest čokoladica i dvije Orangine - zbog jednog detalja prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora | Karlovački informativni web portal

Mladić je u karlovačkom Sparu ukrao šest čokoladica i dvije Orangine – zbog jednog detalja prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora

foto ilustracija – Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjaka iz Draganića zbog krađe u trgovačkom centru Spar. Terete ga da je 1. srpnja prošle godine s dvije nepoznate osobe ušao u trgovački centar i ukrao četiri čokoladice Snickers, dva Kinder Buena te dvije Orangine. S obzirom da je pri izlasku rukama odgurnuo zaštitarku ODO je kazneno djelo okarakteriziralo razbojničkom krađom. Vrijednost ukradene robe bila je 82,92 kune.

Putem videonadzora policija je lako došla do počinitelja te ga uhitila. Nije imala problema s otkrivanjem identiteta jer je njihov stari znanac. Pri ispitivanju se branio šutnjom.

Zaštitarka je izjavila da je kobnoga dana vidjela kako “u trgovinu ulaze tri osobe romske nacionalnosti, pa je pretpostavila da bi moglo biti problema. Zato je obratila pažnju na njihov ponašanje i ubrzo otkrila putem videonadzora kako u jakne stavljaju razne predmete”. Na izlazu je zaustavila jednog od njih i rekla mu da vrati ukradenu robu te da mu se ništa neće dogoditi. On ju je snažno odgurnuo i prošao dalje. Krenula je za njim i opet ga zaustavila van trgovačkog centra. On ju je primo za ruke i opet snažno odgurnuo, te otišao.

  • Iako ja vrijednot ukradene robe mala, muškarcu prijeti ozbiljna kazna. Naime, članak zakona po kojem ga terete propisuje da “tko je zatečen pri počinjenju krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život ili tijelo, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina”.

    KAportal.hr

  • Odgovori