KAportal 22 karlovačkih studenata dobilo dekanove nagrade - zaslužili ih najmanje vrlo dobrim ocjenama i 55 ECTS bodova | Karlovački informativni web portal

22 karlovačkih studenata dobilo dekanove nagrade – zaslužili ih najmanje vrlo dobrim ocjenama i 55 ECTS bodova

– Možda nastavim dalje studij, a nakon što ga završim, željela bih raditi u nekoj karlovačkoj firmi. Nadam se da ću tome uspjeti, kazala je Milica Vulin, studentica treće godine stručnog studija strojarstva, jedna od 22 studenata Veleučilišta Karlovac danas nagrađenog dekanovom nagradom.

Zaslužili su ih zbog prosječne ocjene vrlo dobar i 55 ECTS bodova, od 60, pojasnio je dekan Branko Wasserbauer, dodavši da su nagrade prvi put dodjeljivane po ovakvim, visokim kriterijima.

– Dodjeljivane su nagrade i prije, ali ove smo godine odlučili da kroz naš informatički sustav, koji nam omogućuje da možemo pratiti uspjeh studenata, odredimo kriterije, relativno visoke, i da kroz te kriterije nagradimo samo one studente koji su te uvjete zadovoljili. Željeli smo dati dodatnu težinu dekanovoj nagradi, ne zbog dekana, nego zbog samog Veleučilišta u Karlovcu. Na žalost, na nekim odjelima nije bilo takvih prosjeka, ali to je, naravno studentska, ali i naša obveza da pojačamo rad i kvalitetu studiranja i da uspjeh sljedeće godine bude još bolji, napomenuo je Wasserbauer, pojasnivši da su studenti nagrađeni knjigama, diplomama dekana koje će moći priložiti uz životopise i već dobro poznatim studentskim proizvodima Odjela za prehrambenu tehnologiju – sirom i pivom .

  • Poželio je nagrađenim studentima da ostanu i nakon diplome u kontaktu s Veleučilištem, na kojem je oko 2.500 studenata, te kazao kako se s diplomom lako zapošljavaju, ne samo kod nas, nego i u nekim europskim zemljama gdje je ona priznata.

    A da studiranje na karlovačkom Veleučilištu preporučuje i drugima, poručio je Toni Markanović iz Kutine. Student je pete godine specijalističkog studija sigurnosti i zaštite i to odličan, za što je dobio dekanovu nagradu.

    – Ocijene su vrlo dobar i odličan, do njih sam došao zalaganjem trudom i učenjem. Tražim posao u struci i nadam se da će mi ovo omogućiti nešto gdje ću se pronaći, kazao je Toni.

    KAportal.hr

  • Odgovori